Gratulerer til Nøgne Ø

Faksimile fra Agderposten.no

Et av Moringens favorittbryggerier, Nøgne Ø i Grimstad, er kåret til årets øl og årets brygger i 2010. Det er Norske ølklubbers landsforbund (NORØL) og Norsk hjemmebryggerforening (NORBRYGG) som har stått for kåringen i sin årlige test. Vi gratulerer og minner om at vi fører en lang rekke av deres produkter, på fat og flaske.

Agderposten.no skriver at: «Rundt regnet 100.000 medlemmer av landets ølklubber tilknyttet NORØL og NORBRYGG har for femte år på rad kåret det ølentusiastene mener er Norges beste øl og bryggeri. Antall nye norske øl økte fra 73 i 2009 til 81 i 2010.

Årets nyhet
Nøgne Ø vant kåringen av årets norske ølnyhet. Her er resultatene med prosentandelen av fordelte poeng i parentes:
1. Nøgne Ø Imperial IPA #500 (10,2)
2. Ægir Natt Imperial Porter (9,8)
3. Nøgne Ø Two Captains Double IPA (9,3)
4. Nøgne Ø Red Horizon (8,6)

– Nøgne Ø har igjen fått svært mange stemmer, men i år klarte Ægir Bryggeri fra Flåm å bryte seiersrekka. Det har i det hele tatt vært svært jevnt og rekkefølgen har variert mye gjennom avstemningen fra begynnelse til slutt. Etter Nøgne Øs Dark Horizon 3 på femte plass ligger Håndbryggeriet med hele fire øl på rekke og rad etterfulgt av nykommeren Kinn. Så selv om Nøgne Ø igjen gjør det svært bra så har det vært jevnere med utfordrerne enn tidligere år, skriver NORØL i en pressemelding.

Årets norske bryggeri
1. Nøgne Ø (45,8)
2. Haandbryggeriet (25)
3. Kinn bryggeri (13,6)

– Stemmene her reflekteres av trenden vi ser på årets øl. Nøgne Ø overlegent på topp men dette året under den magiske 50%-grensen. Haandbryggeriet som fast inventar på andre plass, men har tatt litt innpå. Nykommeren Kinn har dyttet Aass kraftig ned fra fjorårets tredjeplass. Så sprer de øvrige stemmene seg kraftig utover et stort knippe bryggerier, skriver NORØL.»

Les hele saken på Agderposten.no