Nøgne Ø på Moringenfredag 14. og lørdag 15. mai

Både fredag og lørdag vil det skje spennende ting på Moringen i regi av Nøgne Ø.

På fredag 14.mai fra kl. 18.00 – 19.00 kommer brygger Frank sammen med salgssjef Elsa fra Nøgne Ø. De presenterer en type øl som kanskje er ukjent for mange. Dette er et øl som går under betegnelsen Lambic.

Øltypen er ikke ny, den har eksistert i flere hundre år.

Lambic er en svært særegen øltype som nesten utelukkende produseres i Belgia. Den kjennetegnes ved at ølet ikke tilsettes gjær under bryggingen, men at vørteren istedet kjøles i åpne kjølingskar, slik at villgjær fra lufta blandes inn. Ølet gjærer dermed «av seg selv», og slik øl kalles derfor ofte for spontangjæret øl.

Ølet som blir presentert er fra det kjente Lambicbryggeriet i Belgia ved navn Cantillon. Nøgne Ø er eneimportør av ølet til Norge. Som for øvrig er å få kjøpt på vinmonopolet og utvalgte barer og restauranter i Norge.

Nøgne Ø har solgt disse ølene i et og et halvt år. Men for Moringen er det nytt og de har store forventninger til vårt publikum. Vil du høre mer om dette så møt opp på Moringen fredag kl. 18.00!

Det er “vanlig fredagspub” fra kl. 19.00 og utover.

Lørdag 14.mai kl. 14.05 slippes det nye alkoholfrie ølet til Nøgne Ø. Moringen vil holde åpent fra kl. 13.15.

Over hele landet lanseres dette produktet ved utvalgte puber kl. 14:05. Det er begrenset tilgang til ølet. Moringen har vært heldig å fått 60 flasker. Og du kan diskutere håndlaget øl med daglig leder Haldor, som er en engasjert forkjemper for håndtverket.

Moringen har for øvrig to typer fatøl tilgjengelig til enhver tid, samt fire andre typer på flaske. Vi har dessuten sikret oss et antall fat av Nøgne Ø sin sommerhit: PILS!

Til Nøgne-Øs pressemelding: «Nøgne Ø launches the world’s first non-alcoholic Imperial Stout»

Nøgne Ø er på Moringen både fredag og lørdag