M/F Kolbjørn III

Ta Kolbjørn i sommernatten !

Kolbjørn 16. juni 2011. (Foto: Espen)

Vår lokale ferge trenger all støtte den kan få – og vi trenger ferga. Den beste måten å vise dette på er å ta den i bruk. Også når Kolbjørn utvider med egen nattseiling fra 17.  juni.

Natt til fredag og natt til lørdag vil siste ferge fra Kolbjørnsvik gå så seint som 02:30 mens siste ferge tilbake fra byen går 02:35. Vi minner om at Kolbjørn er et levende kulturminne og en vesentlig del av lokalmiljøet i Vika – og ikke minst en trofast tjener.

Kolbjørn vil nå gå for deg også om natten både i sommer og før jul. Slå ring om ferga vår!

NB! For oppdatert ruteinformasjon se: http://www.mfkolbjoern.no/

[box type=»info»] MF «Kolbjørn III» (Fra Wikipedia, den frie encyklopedi) MF «Kolbjørn III» ble bestilt fra Lindstøls Skips- og båtbyggeri 13. desember 1979 etter at Skipskontrollen nektet å godkjenne «Kolbjørn II» for passasjertrafikk. I påvente av ferdigstillelse trafikkerte MF «Tromøy» ruten. «Kolbjørn II» ble seilt til båtbyggeriet, slik at alle mål var tilgjengelige for å lage «Kolbjørn III» som en kopi av den gamle. 24. mai 1980 ble «Kolbjørn III» hentet i Risør av kapteinene Jacob Tellefsen, Georg Gjeruldsen og Leif Kristiansen. Gjester ble tatt med fra Eydehavn. Dåpen ble foretatt av Anne Marie Hedberg ved fergeleiet i Kolbjørnsvik. Oppmøtet var stort, og det ble arrangert visningstur for alle interesserte. Hisøy Historielag sto for mottakelsen da Aktieselskapet Kolbjørn var insolvent. Aksjekapitalen var borte og gjelden var på 30 000 kroner. Hisøy kommune og Den norske Creditbank muliggjorde byggingen til en kostnad av 850 000 kroner. [/box]

Se NRK-programmet (2010) om Kolbjørn her: http://www.nrk.no/sorlandet/–to-millioner-turer-til-byen-1.7362374

kolbjorn